HTML

vasutasok ide

A vasúttal kapcsolatos események nyomon követését tűztem ki célul. A vasúti épületek, vasúti kocsik és mozdonyok hagyományőrzését tartom elsődleges feladatomnak. Ezért áldozom minden percét a szabadidőmnek!

Friss topikok

  • Én vagyok: Őrizni a régi épületet is lehet. Viszont nagy szívás az ilyen védetté nyilvánítás. Ugyanis jelent... (2008.01.29. 15:12) Kelenföld védett

Linkblog

Archívum

Kelenföld védett

2008.01.28. 13:33 krispet75

Sziasztok!

Védett lett a Kelenföldi Pályaudvar!!! Igaz, hogy csak ideiglenes a védettség, de ez azt jelenti, hogy valami megmozdult.

http://www.pecsinapilap.hu/?id=28957

http://bama.hu/index.php?apps=cikk&cikk=116857

Ezeket ajánlom mindenkinek (pécsi online lapok, amik lehozták a hírt)!! Nem fúrogathat mostmár akárki a pályaudvar falába, és a mocskos graffitisekkel is könnyebben el lehet majd bánni (remélem)!

Remélem örökké megmarad nekünk az eredeti állomásépület, ahová az első szerelvény érkezett Pécsről!

Ki mit szól?? (mindenki csak örülhet)

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://bakterhaz.blog.hu/api/trackback/id/tr94314714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vini_old (törölt) 2008.01.28. 19:08:03

Örülhetünk, csöveseknek továbbra is lesz hol aludniuk, élniük. A MÁV-val való utazók meg inkább buszra ülnek, mert félnek bemenni.

Lekéne bontani és építeni egy európai viszonylatban is modern, őrzött épületet.

Én vagyok 2008.01.29. 15:12:29

Őrizni a régi épületet is lehet.

Viszont nagy szívás az ilyen védetté nyilvánítás. Ugyanis jelentősen korlátozza a használhatóságot. Se átalakítani, se hozzáépíteni vagy éppen elbontani belőle nem lehet.

Ésszel kellene bármit is védetté nyilvánítani. Mondjuk úgy, hogy amit védetté nyilvánít valami hivatal, azt meg kelljen vásárolnia, és onnantól kezdve újítsa fel ő, üzemeltesse ő. Ne pedig más nyakába varrja a gondot.
süti beállítások módosítása